WHMCS-bridge

Home / WHMCS-bridge

Portal Home > Knowledgebase > Domains > Ce este domeniul sau numele de domeniu?


Ce este domeniul sau numele de domeniu?
Dacă adresăm această întrebare la mai mulți oameni – rar cine o să ne răspundă corect, insa suntem convinsi ca mai mult de 90% dintre acești oameni au folosit aceasta fără să știe ce este cu adevarat.

Noi confirmăm acest fapt din cauza că în zilele noastre majoritatea populației țării noastre se folosesc de internet (începînd cu copiii și terminînd cu pensionarii).

Puțini oameni cunosc că la începutul internetului, site-urile nu se numeau cu denumirile cu care noi ne-am deprins (google.com, yandex.ru, welime.md). Atunci pentru a accesa un site era necesara introducerea IP-adresei formată din patru numere (192.168.1.1), insar cu majorarea numărului de calculatoare acest lucru devenea tot mai greu și mai greu, deoarece numărul adreselor creștea permenent și a era dificil să te orientezi în toate aceste cifre. Apoi a aparut si ideea geniala– să fie schimbat setul de cifre cu combinatii de cuvinte.

Progresul în lumea internet-lui continuă și astăzi – au apărut domeniile naționale, ce va fi mai departe – putem doar visa.Was this answer helpful?

Print this Article Print this Article

Also Read