WHMCS-bridge

Home / WHMCS-bridge

Portal Home > Knowledgebase > Domains > În ce constă procedura de transfer al domeniului


În ce constă procedura de transfer al domeniului
Transferul  domeniului.

Cum este posibil de transferat domeniul la alt registrator? Există deosebire dintre transferul domeniilor moldovenești și cele internationale? Există restricții la transferul domeniilor?

Trasferul domeniilor reprezinta transmiterea drepturilor de deservire, și, respectiv, prelungirea numelui de domeniu altui registrator. Aceasta poate surveni din motivul nemultumirii taxelor, al calitatii serviciilor oferite de registratorul curent sau aveți mai multe nume de domeniu înregistrate la registratori diferiți, dar doriți să le treceți la deservire la un singur registrator etc.

Trebuie de menționat faptul, că nu toate domeniile pot fi transferate la alt registrator. Sunt unele condiții care trebuie respectate pentru a putea transfera domeniul la deservire unui alt registrator:

  • Timpul înregistrării domeniului – mai mult de 60 de zile;
  • Timpul din momentul ultimului transfer sau puș (transferul în interiorul aceluiași registrator în regim online) – mai mult de 30 de zile;
  • Statutul acestui domeniu în Whois trebuie să fie ACTIVE sau OK. În cazul în care statutul lui va fi TRANSFER PROHIBITED sau Transfer Lock – aceasta înseamnă că transferul domeniului este blocat și mai întîi este necesar de scos blocajul.


Was this answer helpful?

Print this Article Print this Article

Also Read
(Views: 16)