WHMCS-bridge

Home / WHMCS-bridge

Portal Home > Knowledgebase > WebDesign > Web designul adaptiv


Web designul adaptiv
Designul la pagini web, care are o imagine bună la diferite dispozitive unite la internet se numește web designul adaptiv, de la englez Responsive web design.

Scopul acestui web design – universalitatea site-ului la vizualizarea acestuia la diferite dispositive, care au diferite dimensiuni, si rezoluții. La folosirea tehnologiei designului adaptiv nu este necesar de creat diferite  versiuni  ale site-ului pentru dispositive diferite (laptop, tabletă, smartfon, TV cu acces la internet).

Principii de bază.

În designul adaptiv se folosește:

-          flexible, grid-based layout – machet flexibil pe bază de grilă

-          flexible images – imagini flexibile

-          media queries – media anchete

Adăugător la cele spuse mai sus, în designul adaptiv se folosește îmbunătățirea treptată.

«Mobile first» - mai întîi mobilul

În primul rînd se dezvoltă varianta adaptivă a web site-ului pentru dispozitive mobile, care este creată în baza ideei de a reda sensul, folosind o singură coloniță și un ecran mic. După necesitate se micșorează conținutul, și se lasă numai lucruri importante.

Cum a spus Joe Hewitt – fostul dezvoltator al aplicațiilor mobile pentru Facebook, din start el analiza aplicațiile pentru telefoanele mobile doar ca un serviciu auxiliar la facebook.com, dar după ce s-a familiarizat cu platforma, el foarte repede s-a convins că este posibil de creat o versiune care va depăși site-ul principal.Was this answer helpful?

Print this Article Print this Article

Also Read