+373 79462584
tel. Contact
+373 79462584

Promovare Rețele Sociale

“Promovare în rețelele sociale – reprezintă o activitate de promovare, exprimată în atragerea de audienței în Comunitate”

Social SEO

Promovarea afacerii și a site-ului în rețelele de socializare Twitter, Facebook, Google+ ș.a.:
Conform rapoartelor analiștilor, semnale apărute în rețelele de socializare, sunt printre cei  mai importanți factori care influențează promovarea site-ului. În diferite rețele sociale, există mai multe tipuri de semnale:

– Plusurile și abonații în Google+
– Like-uri și Shares în Facebook
– Followers, retweets în Twitter
– vizualizări și înscrieri la canal în YouTube

Dar aceasta nu este numai unicul plus a rețelelor de socializare. În afară de aceasta promovarea site-ului în rețelele de socializare atrage și clienții din această rețea – respectiv acestă promovare o  putem compara cu publicitatea pe site-urile de parteneriat.

Noi  vom asigura auditoriul pentru acaunturi de socializare, vom susține grupurile cu comunitatea lor țintă și vom îmbunătăți situația cu factorii sociali în toate rețelele sociale populare.

Crearea comunității vă permite să strîngeți în același loc publicul țintă, ceea ce vă dă posibilitatea să promovați serviciile și produsele și să influențați asupra reputației companiei. Pagina corporativă asigură legătura permanentă dintre clienții și compania Dvs, respectiv îmbunătățește imaginea companiei.

Cum rețelele de socializare acționează asupra afacerii tale și la promovarea site-urilor?

În ziua de astăzi sunt foarte puțini oameni, care nu folosesc rețelele de socializare. Practic fiecare are pagină în Facebook,  ВКонтакте, Twitter, Google. Majoritatea populației comunică, își exprimă părerea, nemulțumirea sau bucuria anume în rețelele de socializare. Nu este surprinzător, că această informație se folosește de către motoarele de căutare pentru generarea TOP-ului.

Și mai este un aspect –  diferite rețele  prelucrează această informație, respectiv și abordarea trebuie să fie diferită.

Vkontakte

Promovarea site-ului prin rețeaua ВКонтакте este o regulă obligatorie pentru toate resursele ruse. Fiecare zi cea mai populară rețea rusească este accesată de aproximativ 60 de milioane de vizitatori. Să postați pur și simplu link-urile nu are nici un sens, deoarece ele se pun prin redirect și nu influințează PageRank și TIȚ. Dar sunt alte variante pentru promovarea – grupurilor, profile, note și statutul. Fiecare utilizator în momentul introducerii cererii obține link-uri la paginile din rețeaua ВКонтакте. Dar pentru ca Yandex să prelucreze această informație, să afectueze clasamentul și vă va oferi trafic suplimentar – este necesar ca acest grup să aibă minimum 500 de oameni.

Facebook
Logic e că și rețeaua de socializare Facebook acționează la promovarea site-urilor, dar și aici este necesar să se cunoască schema prin care sunt influențate motoarele de căutare. Cea mai populară rețea de socializare protejează utilizatorii de la spam, din această cauză toate link-urile sunt nofollow, respectiv nu influințează PageRank și TIC. Dar indexarea totuși are loc în momentul cînd apar like-uri. Și este foarte important că like-ul trebuie să fie nu la o noutate anumită, dar la întreaga pagină. Accaunturile populare care au un număr mare de like-uri obtin mai multe link-uri de la paginile utilizatorilor. În acest caz, fiecare like are propria greutate care este determinată de faima și popularitatea autorului. Ca să obțineți mai multe like-uri se recomandă să deschideți o pagină pentru promovarea site-ului, să invitați mai mulți oaspeți cu diferite concursuri, victorine și discuții. Dar dacă acești oaspeți vor transmite link-ul pe pagina Dvs împreună cu alții, atunci această pagină va obține o greutate suplimentară.

Twitter și SEO

Twitt – este un text care se indexează foarte ușor de Google, Yandex și alte motoare de căutare. Yandex a lansat și o căutare separată anume pe twit.Dacă în text există un link – el este indexat. Pînă la momentul indexării fiecare twit transmite numai traficul, dar după ce el a fost indexat – deja influințează la rezultatele căutării. Există un clasament separat de valoare de tweet-uri, care este direct legată de activitatea și autoritatea utilizatorului. De asemenea, bine influențează la indexarea numărului de retweett-uri și numărul de completări la “favorite”. Promovarea site-urilor prin Twitter accelerează indexarea și acționează benefic la viteza de promovare a resursului în general.

Google+ și algoritme de căutare

Proprietarii Google+ confirmă, că rețeaua lor nu ajută la promovarea site-urilor. Dar în practică a fost dovedit că promovarea site-urilor prin Google+ este foarte efectivă. Dacă pagina a fost adăugată în cercuri, atunci motorul google ridică retingul resursului în TOP. Fiecare «+1» de la un utilizator Gmail sau utilizator al rețelii acționează pozitiv la promovarea site-ului. Dacă pe pagina site-ului Dvs există contorul Google+, atunci fiecare like motorul îl percepe ca încrederea utilizatorului și crește relevanța account-ului dumneavoastră. Toate cele expuse mai sus duc la concluzia că rețelele de socializare afectuiază în mod semnificativ promovarea site-urilor. Dar, pentru a le folosi cu succes, aveți nevoie de crearea account-ului și menținerea activitații lui, și de folosirea tehnicilor care sunt pe placul motoarelor de căutare.